Login  |  Registreer  |  Wijzig            Nieuwsbrief  |   Nieuws   |   Agenda   |   Vacatures   |   Forum   |   Advies   |   Adverteren   |   Zoeken
Nieuwsarchief 2017
Bron: Procesverbeteren.nl

Hieronder vindt u de belangrijkste artikelen die in 2017 op procesverbeteren.nl zijn verschenen
Nieuws uit [2006-2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]

Zie ook onze agenda voor congressen, symposia en opleidingen, en meldt u aan voor onze gratis nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van nieuws en nieuwe artikelen!Allard Droste en zijn boekAllard Droste en zijn boek
Semco in de polder: de eenvoud van Aldowa's succes!
15 februari 2017, categorie Agile  |Aldowa was een gewone toeleverancier van plaatmaterialen. Binnen tien jaar vormde mede-directeur Allard Droste dit bedrijf om tot een zeer succesvolle projectpartner voor grote bouwbedrijven. Wat is het geheim van dit succes? Droste beschrijft het in zijn boek “Semco in de Polder”. De belangrijkste factoren blijken Lean productie en de transformatie van Aldowa tot een zelfsturende organisatie. Een verhaal over dromen, loslaten, gedeelde verantwoordelijkheid en trots. Feitelijk komt alles neer op eenvoud. Dingen zoals functiebeschrijvingen, authorisatie-schema's: je kunt daar best zonder!

Loodgieters bezoeken de Wavin AcademyLoodgieters bezoeken de Wavin Academy
Ontwerp betere business: de klantsafari van Wavin
01 februari 2017, categorie Lead & Change  |Bij supply chain optimalisatie ligt het accent teveel op kostenbesparing, stelt Richard van Delden, executive director supply chain bij Wavin. Eerst moet je weten welk probleem je oplost voor je klanten! Wavin ging daarom op klantsafari in Turkije. Daar observeerden zij hun klanten, loodgieters, in hun natuurlijke omgeving. Na de klantsafari kon het plan voor een nieuwe fabriek, bedoeld om transportkosten te reduceren, de ijskast in. De belangrijkste pijn van de loodgieters bleek namelijk niet de prijs, maar een gebrek aan kennis over de leidingsystemen van Wavin.

Vroege Lean productie bij Ford (1913) Vroege Lean productie (1913), foto Ford
12 misverstanden over Lean! (1/2)
17 januari 2017, categorie Lean  |De term Lean, verwijzend naar buffer-arme productie, bestaat bijna dertig jaar. Toch bestaan er veel misverstanden over. We zetten de 12 belangrijkste op een rij. Denkt u dat Lean staat voor productie in een One Piece Flow, draait om dagstarts en verbeterborden, of dat Lean binnenkort achterhaald is? Hierop gaan we in deel één van dit tweeluik in. We doen echter meer dan het ophelderen van misverstanden. We zetten ook uiteen waar Lean vandaag de dag voor staat. Lean is namelijk niets meer of minder dan een set van best practices, die zich steeds verder ontwikkelt!

Jitske Kramer, Danielle Braun en hun boek Jitske Kramer, Danielle Braun en hun boek
Diepgaande boekbespreking De Corporate Tribe
02 januari 2017, categorie Lead & Change  |Alle organisatie-vragen zijn in onze vele culturen al eens beantwoord. We zijn dat in onze kantoren en fabrieken alleen vergeten, stellen Jitske Kramer en Danielle Braun in hun bestseller De Corporate Tribe. Je kunt omgangsvormen en rituelen van tribes gebruiken, om daarmee veranderprocessen een natuurlijker verloop te geven. Ontsteek kampvuren, houdt ghotla's en organiseer overgangsriten! De Corporate Tribe is een origineel en verrassend boek, maar sommige vertalingen van tribe-gedrag naar corporate-gedrag zijn nogal kort door de bocht.


Nieuws uit [2006-2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]