Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Forum met als invalshoek PRODUCTIVITEIT.
Plaats hier uw vragen & antwoorden over TOTAL PRODUCTIVE MAINTENANCE & RELIABILITY CENTERED MAINTENANCE

Moderator: Jaap_Procesverbeteren.nl

Plaats reactie
Dominique_Wolfoil
Forum ervaring: 1/5
Forum ervaring: 1/5
Berichten: 1
Lid geworden op: ma jun 17, 2013 12:01 pm

Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Dominique_Wolfoil »

Ik zou graag een inhouse workshop willen organiseren waarbij zo veel
mogelijk verbetermethoden aan bod komen. (TPM, RCM, OEE, 5S, Lean, Six
Sigma etc.) Zodat we eventueel een keuze kunnen maken uit één van deze methoden.
Wie heeft tips?
Bas1_Consultancy
Forum ervaring: 2/5
Forum ervaring: 2/5
Berichten: 3
Lid geworden op: di jun 18, 2013 8:28 pm

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Bas1_Consultancy »

Hallo Dominique, ik zou best wel eens met je willen bellen, sparren over wat er allemaal is, wat de mogelijkheden zijn en hoe je dat zou kunnen oppakken. Ik heb zelf een Lean Six Sigma achtergrond en kan je ook over de tools het nodige vertellen. Ik help je graag verder. Je kunt contact met me zoeken door op mijn gebruikersnaam te klikken (Bas1_Consultancy) zodat mijn profiel zichtbaar wordt. Je kunt me dan een privébericht zenden.

Hartelijke groet,
Bas Koenderinck
Jeroen_SmitDeVries
Forum ervaring: 1/5
Forum ervaring: 1/5
Berichten: 1
Lid geworden op: di jan 22, 2013 3:42 pm

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Jeroen_SmitDeVries »

Beste Dominique,

Wij verzorgen regelmatig in-house workshops omtrent de verbetermethoden die je benoemt. Wij hebben verschillende programma's voor, zowel grote ondernemingen, als specifiek voor MKB bedrijven. Ik maak graag een keer een vrijblijvende afspraak. Je kunt contact opnemen door op mijn gebruikersnaam te klikken en mij daar een privébericht te sturen.

Vriendelijke groet,
Jeroen de Vries | SmitDeVries
Jaap_Bel Leerdammer

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Jaap_Bel Leerdammer »

Beste Dominique,

de aard van de werkzaamheden en het doel van het programma zijn hier leidend. Een insteek op één methode is behoorlijk instrumenteel, terwijl bijvoorbeeld de behoefte juist kan liggen in een cultuuromslag/ gedragsverandering.

Ik geloof niet zozeer in de keuze van één verbetermethodiek. Ik zie de verbetermethodieken meer als een grote 'gereedschapkist' van instrumenten, methoden en gedachtegoed. Je kan overigens voor een verbeterprogramma wel één methode leidend laten zijn. Deze methode is afhankelijk van het type 'productie'. Massa of stuks, hoog creatief of meer standaard, mensintensief of machineintensief, gericht op logistiek, onderhoud of productkwaliteit, etc..

Het is sowieso prima mogelijk om wat technieken naast elkaar te zetten, ik denk echter dat je in de workshop een laag dieper moet gaan om te kijken naar het doel en daarop zelf een geschikt programma en fasering kan samenstellen. Ik zou de workshop dan dus ook meer insteken op roadmapping, waar wil je staan over 3 jaar en welke methoden gaan je helpen daar te komen. De methodieken kunnen we er dan bij pakken om te zien in welke mate die aansluiten bij de (strategische) plannen en de organisatie.

Je kunt contact opnemen door op mijn gebruikersnaam te klikken en mij daar een privébericht te sturen.

mvg,
Jaap Krijt - Q-Consult.
peter_BlokssTC

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door peter_BlokssTC »

Hallo Dominique,

Wij zij graag bereid (geheel vrijblijvend) om samen met u eens te kijken welke training op maat het beste binnen uw bedrijf past. Natuurlijk is de doelgroep ook belangrijk bij het opzetten en verzorgen van trainingen. Onze trainingen zijn opgebouwd uit theorie modules en veel praktijk gerichte opdrachten. Elke training sluiten wij af met een theorie toets en eventueel met een praktijkopdracht. Wij zijn gespecialiseerd in TPM (5-S, OEE, Autonoom onderhoud, planmatig onderhoud, training en opleiding, veiligheid milieu en gezondheid, Early Management, kwaliteitsmanagement, en TPM in de kantoren) en Lean technieken (5-s, Value stream mapping, kanban, push naar pull etc), gebaseerd op het TPS en de JIPM aanpak. Tevens hebben wij de kennis en expertise in huis om u te helpen bij het verder ontwikkelen van uw Misie Visie en strategie. Wij weten als geen ander dat er legio technieken en tools zijn en helpen u daarom graag de juiste keuze te maken.
Onze trainingen op maat zijn cedeo gecertificeerd, dit betekent dat minimaal 80 % van al onze klanten zeer tevreden zijn over onze aanpak.Ook geven wij graag desgewenst een geheel vrijblijvende presentatie binnen uw bedrijf waarin we onze aanpak en werkwijze toelichten.

Je kunt contact opnemen door op mijn gebruikersnaam te klikken en mij daar een privébericht te sturen.

Met vriendelijke groet,
Peter Bloks sr Consultant Blokss Training en Consultancy.
Dick_Symbol
Forum ervaring: 1/5
Forum ervaring: 1/5
Berichten: 2
Lid geworden op: wo feb 15, 2012 2:17 pm

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Dick_Symbol »

Hallo Dominique,

Dit is een vraag wat bij veel bedrijven en organisaties speelt: 'welke methodiek (en instrumenten) passen het best bij de doelstellingen die wij willen realiseren.

Om deze vraag te beantwoorden bieden wij een Workshop voor het MT waarin we op basis van een zgn. Maturity model bespreekbaar maken welke methodiek het beste past. Dit model bestaat uit de onderstaande 5 niveaus. Hierbinnen wordt ook aandacht besteed aan TOC en TPM. Op onze site vind je meer informatie over elk van deze niveaus. Dit is sowieso al goed om eens na te lezen.

Niveau 1 - Focus op Structuur (5S)
Niveau 2 - Focus op Verbetercultuur (Kaizen)
Niveau 3 - Focus op Stabiliteit (Lean)
Niveau 4 - Focus op Capabiliteit (Six Sigma)
Niveau 5 - Focus op Reliability (DfSS)

In de Workshop wordt voor elk van deze niveaus ook een overzicht behandeld van de Best practices uit de industrie. Deze best practices zijn gebaseerd op de ervaringen van 110 process improvement managers. Zij geven aan wat wel werkt en wat niet werkt binnen een bepaalde fase waarin een bedrijf zich bevindt.

Naast deze workshop bieden we verder ook Hoshin planning, een Lean Scan en een Lean Six Sigma roadmap die het MT helpt om een goed en realiseerbaar plan van aanpak te maken.

Ik kom graag vrijblijvend een keer langs. Succes !

Je kunt contact opnemen door op mijn gebruikersnaam te klikken en mij daar een privébericht te sturen.

Mvgr
Dick Theisens
MBB Symbol BV
Peter4_Consultancy
Forum ervaring: 1/5
Forum ervaring: 1/5
Berichten: 1
Lid geworden op: vr jun 21, 2013 12:30 pm

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Peter4_Consultancy »

Hallo Dominique,

heel goed dat je start met een brede oriëntatie voordat je een keuze maakt. Een verbeterprogramma is een keuze voor de lange termijn. Extra belangrijk dus om dat zorgvuldig te doen.

Gisteren heb ik nog een introductieworkshop continu verbeteren gegeven. De verbetermethodes TPM, Lean Manufacturing, Six Sigma, TOC, TQM en QRM zijn hierbij behandeld. In mijn ogen moeten de verliesbronnen binnen het bedrijf leidend in het keuzeproces zijn. De verschillen tussen de huidige operationele prestaties en de doelwaarden op de KPI's markeren de essentiële verbetergebieden. De diverse continu verbetermethodes zijn ontwikkeld vanuit verschillende invalshoeken en bedrijfstakken en daarmee in meer- of mindere mate geschikt om specifieke verliezen aan te pakken. In grote lijnen:
Beter (kwaliteit): Six Sigma of TQM
Sneller (throughput): Lean Manufacturing, TOC of QRM
Goedkoper (kostenreductie): TPM
Onderling zijn er grote verschillen in de basisprincipes. De vraag is dus welke verbetermethode is het meest geschikt om jullie (uitdagende) doelstellingen te realiseren.

In de continu verbetermethodes wordt gebruik gemaakt van tools om processen te verbeteren en verliezen weg te nemen. In de workshop behandel ik 5S, Kaizen events, small group activities, 5W1H, is en is niet vragen, visgraatanalyse en 5 x waarom. Ook is er veel aandacht voor het borgen van de verbeteringen in een prestatie bewaking systeem.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Je kunt eventueel contact opnemen door op mijn gebruikersnaam te klikken en mij daar een privébericht te sturen. Succes!

Met vriendelijke groet,

Peter Hartman
Math_TrentoEngineering
Forum ervaring: 1/5
Forum ervaring: 1/5
Berichten: 1
Lid geworden op: ma jun 24, 2013 10:33 am

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Math_TrentoEngineering »

Hallo Dominique,

Trento Engineering werkt in heel Nederland aan productieviteitverbeteren middels verschillende methoden, waarbij training on the job het belangrijkst is.Hierbij valt te denken aan Toyota Production System, TPM, Lean Manufactoring, Green Belt Six Sigma. Onderdeel van deze methoden vormen tools als 5S, Kaizen, SMED, FMEA, maar ook PPAP/APQP.

Normaliter starten wij door binnen een specifiek (omkaderd) project de mensen mee te nemen in het leren veranderen vanuit de vloer. Hier moet het immers gebeuren.

Vooraf oriënteren is absoluut goed. Of dit middels workshops de beste route is, is maar de vraag. Wij proberen vaak door een 1-2 daagse scan de organisatie en haar cultuur met doelstellingen in kaart te brengen. Graag hoor ik wat jullie willen bereiken om te zien of wij jullie kunnen helpen.

Je kunt contact met ons opnemen door op mijn gebruikersnaam te klikken en mij daar een privébericht te sturen.

met vriendelijke groeten,

Math Winthagen, Directeur Trento Engineering
Marc_DataLyzer

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Marc_DataLyzer »

Hallo Dominique,

Kun je aangeven wat voor soort produktieproces het betreft, in welke branche je bedrijf actief is en welke functies je aan de training wilt laten deelnemen? Lang niet alle methoden zijn overal even zinvol.

In aanvulling op de methoden die je noemt zijn er nog een hele serie meer te noemen: SMED, TOC, SPC, DOE, FMEA, Kwaliteitsnormen etc etc

Een workshop heeft meer toegevoegde waarde als de technieken in samenhang behandeld worden gerelateerd aan problemen die in jullie industrie spelen en is afgestemd op de kennis van de deelnemers

Met vriendelijke groet,
Marc Schaeffers
Bas1_Consultancy
Forum ervaring: 2/5
Forum ervaring: 2/5
Berichten: 3
Lid geworden op: di jun 18, 2013 8:28 pm

Re: Inhouse workshop keuze verbetermethodes?

Bericht door Bas1_Consultancy »

Hallo Dominique, je had een interessante vraag en daar zijn de nodige reacties op gekomen. Nu ben ik benieuwd of je iets hebt gehad aan deze informatie en waar je nu staat in het 'proces'.

Hartelijke groet,
Bas
Plaats reactie