Login                    Nieuwsbrief  |   Agenda   |   Vacatures   |   Forum   |   Advies   |   Adverteer   |   Zoek
Smartphone layout - grote letters
Bron: Procesverbeteren.nl
Creëer flow in uw organisatie!
Procesverbeteren.nl is het enige 100%Procesverbeteren.nl is een 100% onafhankelijke website, met een onafhankelijke redactie:

1. Wij geven zelf geen betaald advies
2. Elk adviesbureau en elke leverancier kan bij ons adverteren
3. Adverteerders hebben geen invloed op redactionele artikelen
4. Geregistreerden ontvangen 2-maandelijks een artikeloverzicht
 onafhankelijke bedrijfsplatform over methodes, die letterlijk én figuurlijk zorgen voor flow !   Lean, Six Sigma, TOC, QRM, TPM, Agile en Smart bieden remedies tegen lange wachttijden, fouten, voorraden, en een hoge werkdruk.
Wij doen geen consultancy, zie daarvoor deze lijstjes. Onze missie is: inspireren met diepgaande praktijkverhalen! Wij bestaan 14 jaar, lees enkele aanbevelingen! Wilt u overal gratis toegang, en eens per 2 maanden onze nieuwsbrief met samenvattingen? Registreer u.

Op deze site staan nu 333 business cases. Hoofdredacteur is vakjournalist Dr Ir Jaap van Ede .
Er zijn 5028 nieuwsbrief ontvangers en 4029 geregistreerden, laatste (Naam_Bedrijf)Martijn1_Company.
Momenteel 16 bezoekers. Volg ons via Registreren procesverbeteren.nl  Nieuwsbrief procesverbeteren.nl   RSS-feed procesverbeteren.nl Volg procesverbeteren.nl via Twitter
Het Red Bead Spel op het Lidz jaarcongresHet Red Bead Spel op het Lidz jaarcongres
Van Lean naar Flow in de Zorg
19 november 2019, cat. Lean  |Acht jaar na de oprichting van het Lean in de Zorg (Lidz) netwerk is het enthousiasme groter dan ooit. Nu is het tijd voor een meer integrale verbeteraanpak. Ook kan Lean worden verruimd tot "alles wat de flow en daardoor de zorgwaarde en het werkplezier vergroot"!

Lean assemblage bij Océ Lean assemblage bij Océ
Océ luistert naar de onderdelen
04 november 2019, cat. Lean  |Vijf jaar geleden was Océ al een toonbeeld van Lean. Toch kon het nog veel beter! Een sensei van Toyota adviseerde om de productieteams de regie te geven, en naar de onderdelen te luisteren. Is duidelijk waarom iets ergens ligt en of er afwijkingen zijn?

 Forum    U kunt, zonder tijdslimiet, uw bijdragen altijd zélf wijzigen of wissen!
OEE-metingen maken verliezen zichtbaarOEE-metingen maken verliezen zichtbaar
OEE-toolkit van en voor de werkvloer
28 november 2019, cat. Algemeen
Gesponsord
 
|FullFact’s OEE ToolKit voor meting en analyse van de Overall Equipment Effectiveness is intuïtief, naar wens in te richten, binnen één dag implementeerbaar, en makkelijk uit te breiden en te koppelen met andere bedrijfssoftware.

Grootste Kennisfestival Noord NederlandGrootste Kennisfestival Noord Nederland
Snelle innovatie dankzij Agile teams
14 oktober 2019, cat. Agile  |Oeverloos vergaderen is uit. De nieuwe trend: al doende leren! Experimenteren, zowel met de werkverdeling als met de functionaliteit van nieuwe producten. Zo wordt je bedrijf wendbaar oftewel agile. Hoe bouw je succesvolle agile teams?

Volvo: Lean productie en innovatie Volvo: Lean productie én innovatie
Kennis just-in-time vastleggen & ontsluiten
01 oktober 2019, cat. Lean  |Kennisstromen zijn onzichtbaar, en daardoor moeilijker te optimaliseren dan materiaalstromen. Volvo zorgt echter dat informatie just-in-time wordt vastgelegd en ontsloten. Vraaggestuurd, net zoals bij Lean! Hiertoe wordt kennis opgesplitst in brokjes.

Assemblage van cv-ketels bij RemehaAssemblage van cv-ketels bij Remeha
‘Ontzorging’ operators maakt Remeha Lean
16 september 2019, cat. Lean  |Focus is bij Remeha het trefwoord voor Lean productie. Uitbesteden past daarbij. Focus speelt ook op een ánder terrein. Multitasking houdt het assemblagewerk op. Daarom worden de operators ontzorgd als waren zij chirurgen! Doctor-nurse heet dit systeem.

Fabrieken denken steeds vaker meeFabrieken denken steeds vaker mee
Opmars Smart Lean & Smart Six Sigma
05 september 2019, cat. Smart  |Smart Industry kan productie flexibeler maken, maar óók bijdragen aan procesverbetering. Mens en computer verbeteren dan sámen. Tot nu toe gebeurde dit onopvallend, maar het tijdperk van Smart Lean en Smart Six Sigma breekt nu aan!

Zorg-op-afstand verandert het zorgprocesZorg-op-afstand verandert het zorgproces
Inkoop digitale (zorg)producten
02 september 2019, cat. Supply  |Artsen moeten, als toekomstige gebruiker, het voortouw nemen bij de aanschaf van digitale (zorg)producten. Inkopers past een sturende rol bij de onderhandelingen en het contract. Wie wordt eigenaar van de software en de zorgdata?

Slimme optimalisatie staalproductie bij Tata SteelSlimme optimalisatie productie bij Tata Steel
Meer lezen?
Op deze openingspagina staan introducties van artikelen uit de laatste maanden. Eerdere publicaties vindt u via ons artikel archief. Er zijn inmiddels honderden bedrijfscases, vele overzichtsartikelen, en tientallen boekbesprekingen waar u op verschillende manieren naar kunt zoeken.

FullFact SolutionsTotal ProductivityLean Management NetworkPropos SoftwareCensorAgiliTecIJssel TechnologieTeun Rijke