Login                    Nieuwsbrief  |   Agenda   |   Vacatures   |   Forum   |   Advies   |   Adverteer   |   Zoek
Lijst adviseurs Lean manufacturing & Lean thinking1
Bron: Procesverbeteren.nl
Lean: Slanke organisatie
De Verbeterpraktijk De Verbeterpraktijk

De Verbeterpraktijk wil zorg van wereldklasse realiseren in Nederlandse ziekenhuizen, zorginstellingen, klinieken en praktijken:
"Veilig en met compassie, de juiste zorg verleend, op het juiste moment, aan de juiste patiënt, zonder verspilling en gedoe"
Wij leren je zelfstandig problemen oplossen, die een optimale zorg in de weg staan. We werken op basis van Lean management en dagen je uit om ingrijpende, innovatieve en duurzame verbeteringen te realiseren. We helpen je resultaten boeken waar patiënten en medewerkers blij van worden. Door onze aanpak ontstaat een cultuur en systeem van elke dag gericht verbeteren. Cases, zoals VUmc op deze website, laten dit zien.

> Naar website

Cimpro Cimpro

CimPro draagt met haar producten en diensten bij aan een duurzamere samenleving. Wij bieden robuuste producten voor onder meer water management, alarm management, energie management,  gebouw- en productielijn monitoring. CimPro is actief in de Benelux-markten: Waterschappen, Drinkwaterbedrijven, Vastgoed/Gebouwen en Infra en Industrie.

CimPro levert uitsluitend state-of-the-art oplossingen van World Class Manufacturers (WCM). Naast de levering van hard- en software, biedt CimPro consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. CimPro werkt samen met verschillende, door CimPro gekwalificeerde, systemintegratoren.> Naar website

Multitube Multitube

Multitube is gespecialiseerd in snelbouwsystemen, in combinatie met advies op het gebied van werkplek en logistieke inrichting. Hierbij worden Lean Manufacturing principes toegepast. Onze afdeling projectenbouw ontwikkelt en realiseert constructies naar wens van de klant met behulp van SOLIDworks 2013.

In onze ruime productieafdeling van 1600 m2 worden complexe projecten op gebied van frameconstructies, werkplekinrichtingen, transportsystemen, opslagsystemen, en winkelinrichtingen gerealiseerd.

> Naar website

Oosterhoorn Advies Oosterhoorn Advies

> Naar website

De Hele Olifant De Hele Olifant

De systeemcoaches van De Hele Olifant helpen bedrijven zich zó te organiseren, dat ze het verschil kunnen maken.
Dat doen wij door medewerkers actief te betrekken bij de bedrijfsvoering. Wij leren organisaties het werk succesvol te managen zonder - of met minder - hiërarchie. Organisaties transformeren is ons vak. Dat leidt tot bevlogen en succesvolle organisaties.

De Hele Olifant werkt met alle typen organisaties. Wij hebben ons ontwikkeld tot specialist voor de bouwsector en voor dienstverlenende organisaties

> Naar website

Kepner-Tregoe Kepner-Tregoe

> Naar website

LeanEnt LeanEnt

LeanENT is een toonaangevend adviesbureau gespecialiseerd in Lean. Al 10 jaar
geven wij, samen met onze klanten uit de industrie, bouw, gezondheidszorg en
publieke sector, dagelijks invulling aan het ingrijpend verbeteren van processen. Door training, coaching, maar vooral door dagelijks in de praktijk te helpen. Met één focus: extreme doorlooptijdverkorting, onderhandwerkverlaging en productiviteitsverbetering. Wij houden van effectieve eenvoud. Samen het onmogelijke mogelijk maken.
LeanENT beweegt mensen tot resultaten! Met passie, enthousiasme en
doorzettingsvermogen. Dat zit in ons DNA, gevormd door ons Scania verleden, waar
wij mede-vormgevers waren van het Scania Productie Systeem.

> Naar website

vABC vABC

Goed en snel ingewerkte medewerkers zijn het grootste kapitaal van een bedrijf. Het toepassen van TWI (Training Within Industry) zorgt er voor dat inwerktijden en kansen op fouten minimaal worden, en de prestatie maximaal. TWI 2.0 past deze methode uit WOII toe op een hedendaagse manier.
Door gebruik te maken van de TWI Competentiematrix is op ieder moment direct zichtbaar wie waar inzetbaar is, en wie nog getraind moet worden. Als SOP's (Standard Operation Procedures), werkinstructies of OPL's (One Point Lessons) in de praktijk niet werken, is TWI de oplossing.

> Naar website

Blom Consultancy Blom Consultancy

Blom Consultancy - Monozukuri: lean naar flow

Waar een weg is, is een toekomst. Onze visie is dat de Nederlandse industrie zich kan blijven meten met de rest van de wereld, door continu te verbeteren.
De kern van wat we bieden is Monozukuri: via Lean naar flow. Zowel in het proces en de productieketen als door de medewerkers, zodat zij moeiteloos hun taken doen, beter presteren en meer plezier ervaren.
Daarbij focussen wij op het ondersteunen van het management en werken we aan de balans tussen het technische en sociale systeem. Uitgangspunt is het voorkomen van verspilling. Het resultaat is een hogere productie, betere productkwaliteit, meer werkplezier en minder kosten.

> Naar website

Q-Consult Q-Consult

Q-Consult Bedrijfskundig Adviseurs helpt bedrijven in de bouw, infra en industrie, om bedrijfsprocessen te verbeteren en te borgen. Met trainingen, advies en implementatie. Wij zijn specialist in Lean, Six Sigma, TPM en Innovatie. Wij krijgen een organisatie in beweging. Bijvoorbeeld via roundtables, workshops, seminars of dinersessies.

Wilt u dat wij een project voor u uit handen nemen? Of zoekt u een coach? We zoeken naar een invulling die past bij uw vraag. Wij geloven dat je duurzame resultaten bereikt met een intensieve samenwerking, van directie tot werkvloer. Daartoe maken we ons uw bedrijfscultuur snel eigen, en betrekken uw medewerkers bij het proces. Zo beklijven nieuwe werkwijzen ook als wij weer weg zijn!

> Naar website

3rdWave 3rdWave

3rd Wave: Quick Response Manufacturing zal de productie-industrie veranderen..
QRM Managementadvies & Training: Het Management moet dit als eerste uitdragen: QRM staat voor een 'paradigm Shift': niet 'Cost Based' maar 'Time Based'.
QRM Implementatie: 3rd Wave ondersteunt de invoering van QRM in de organisatie.
Waves QRM Polca: QRM werkorder uitvoering door QRM Cellen
Waves QRM MES: Werkorder creatie en Capaciteitsplanning
Waves QRM SCMS: Volledig geïntegreerd Supply Chain Pakket voor MCT aansturing.
De modules werken geïntegreerd of werken samen met bestaande ERP systemen.> Naar website

Cierpa Cierpa

Your guide to the top: Continu verbeteren, slimmer werken en zo het beste uit uw organisatie halen. Een proces waar Cierpa u met plezier in begeleidt. Wij zijn een leverancier van gebruiksvriendelijke WCM software en hebben jarenlange ervaring op het gebied van continu verbeteren. U wilt naar de top? Laat ons dan uw gids zijn.

Cierpa biedt al meer dan tien jaar de software oplossingen in continu verbeterprocessen bij industriële bedrijven in Nederland en daarbuiten. Onze Cockpits worden gebruikt door bedrijven in food, metaal, grafimedia, bouw en andere sectoren.

> Naar website

UNC Lean Six Sigma UNC Lean Six Sigma

> Naar website

HAN HAN

Werkt u in het mkb, binnen het onderwijs of de zorg en wilt u de kans op fouten minimaliseren, sneller reageren op klantvragen en uw kosten reduceren? Wilt u duurzamer produceren en/of innovatieve producten of diensten introduceren?

Het invoeren van nieuwe Lean en Quick Response Manufacturing (QRM)-werkwijzen is niet makkelijk. Het HAN Lectoraat Lean helpt u met diverse trainingen, opleidingsmogelijkheden (op maat), statusmetingen en bedrijfsopdrachten waarbij studenten worden ingezet. Ook voert het lectoraat praktijkgericht onderzoek uit en creëert daarmee direct toepasbare kennis voor bedrijven en organisaties.
Het lectoraat legt zo verbindingen tussen het hbo-onderwijs en de praktijk.

> Naar website

IBIS UvA IBIS UvA

Het Instituut voor Bedrijfs- en Industriële Statistiek van de Universiteit van Amsterdam ondersteunt initiatieven tot kwaliteit- en efficiëntieverbetering. IBIS UvA heeft Lean Six Sigma initiatieven ondersteund bij General Electric Plastics, Douwe Egberts, DAF, Philips, Getronics, TNT Post, Achmea, ABN AMRO, AEGON, Wolters Kluwer, Rode Kruis Ziekenhuis, Reinier de Graaf Groep, UMCG. Het instituut beschouwt wisselwerking tussen wetenschappelijk onderzoek en de toepassing ervan als zijn spil. 
• Onderzoek richt zich op statistische methoden voor kwaliteits- en efficiëntieverbetering, en de bedrijfseconomische context daarvan.
• Advisering richt zich op ondersteuning van Lean Six Sigma programma's via training, projectbegeleiding en programmamanagement.

> Naar website

Symbol (2) Symbol (2)

Symbol is een gerenommeerde opleider en dienstverlener op het gebied van Process Improvement. Invalshoek is het verbeteren van processen die invloed hebben op doorlooptijd en kwaliteit. We doen dit via methodieken zoals Lean, Six Sigma, DfSS, WCM en TOC. We organiseren doorlopend Orange-, Green- en Black Belt trainingen op basis van open inschrijving. Daarnaast geven we in-company en maatwerk trainingen. In samenwerking met de Universiteit Twente bieden we de mogelijkheid tot het behalen van een Universitair Certificaat. Symbol werkt met mensen die een ruime ervaring hebben in Productie, Kwaliteit en/of Logistiek. Als u wilt weten hoe wij uw prestaties kunnen verbeteren, neem dan contact op via onze website!> Naar website

Ergo Design Ergo Design

Ergo Design ondersteunt de maakindustrie bij het ontwerpen en optimaliseren van productiefaciliteiten door:
- opstellen van productie masterplannen, simulation-based scheduling. 
- ontwerpen van plant-layouts, lijnen en werkstations.
- optimalisatie logistiek, efficiency en ergonomie, faciliteren 'Lean-implementatie' 
Wij vergroten uw succes in termen van leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en kosten. Toonaangevende (software) tools, zoals Delmia Process Engineer®, Factory Cad® (layout planning), Tecnomatix Plant Simulation® en 3D laserscanning worden ingezet. Opdrachtgevers zijn voornamelijk grote industriële bedrijven zoals Aldipress, Auping, DAF, Nefit, Philips, Remeha, Scania, Shell.

> Naar website

Yokoten Yokoten

Yokoten is een netwerk van ervaren organisatieadviseurs, die met training en advies de introductie en implementatie van verbeterprogramma´s in uw organisatie kunnen begeleiden. Het gaat om verbeterprogramma´s zoals Lean, Six Sigma, TPM en WCM, of combinaties daarvan. We hebben ruime ervaring in de industrie, de retail en de overheid. 

Onze mensen zijn naast lean-consultants ook organisatieadviseurs: ze kunnen u adviseren en coachen bij veranderopgaven. Daarnaast stellen wij onze kennis en ervaring beschikbaar in de vorm van boeken en artikelen. Voor advies of een vrijblijvend gesprek: neem contact met ons op via de link hieronder.

> Naar website

The Lean Six Sigma Company The Lean Six Sigma Company

Lean Six Sigma in de praktijk toepassen
Lean Six Sigma professionals hebben zich niet altijd in de praktijk bewezen. Het is voor werkgevers daardoor steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden. The Lean Six Sigma Company staat voor kwaliteit. Niet alleen theorie is de basis voor een Lean Six Sigma professional, ook het feit dat de specialist in spé zich bewijst in de praktijk.
Met deze opzet garandeert The Lean Six Sigma Company dat door ons opgeleide en gecertificeerde professionals in staat zijn de Lean Six Sigma methodiek met succes toe te passen binnen organisaties.

> Naar website

Leenders Consultancy Leenders Consultancy

The shopfloor is your best teacher
Met uw medewerkers gaan wij verspilling te lijf. Met als resultaat een aanzienlijke verbetering van uw operationele en financiele (cashflow en winst) performance.
Geen lean Manufacturing zonder Lean Management
Lean Management is noodzakelijk om de procesverbeteringen te verankeren. Op operationeel niveau gebruiken wij de Lean Control benadering.
Beter verbeteren met Lean, QRM en Six Sigma
Wij leveren training, consultancy en projectmanagement in Lean Manufacturing, QRM en Six Sigma.

> Naar website

IJssel Technologie IJssel Technologie

IJssel Technologie – Uw partner in productieverbetering

IJssel Technologie optimaliseert productieprocessen. Dat doen we door, met onze kennis van theorie en praktijk, mensen en machines op de meest effectieve manier te laten samenwerken.

We werken vanuit een grote verbondenheid met de Nederlandse maakindustrie, die in onze ogen onmisbaar is voor de Nederlandse economie. Met hoofd, handen en hart maken we onze belofte waar: blijvend uw concurrentiekracht vergroten.> Naar website

Total Productivity Total Productivity

Total Productivity bedenkt, bouwt en implementeert assemblage- en productieprocessen. Ons primaire doel is het verbeteren van uw productiviteit en dus uw bedrijfsresultaat.

Onze aanpak is resultaatgericht, innovatief en wordt uitgevoerd met de modernste productieprincipes en technologieën. Vanaf beperkte aanpassingen tot en met volledige productiecellen en -lijnen.
Met Total Productivity kiest u voor jarenlange ervaring en betrouwbaarheid in diverse industrieën.

> Naar website

TWI Instituut TWI Instituut

Het Training Within Industry (TWI) programma is erop gericht leidinggevenden te ondersteunen bij de uitvoering van hun dagelijkse verantwoordelijkheden. De TWI methoden zijn het fundament van Lean Manufacturing en Kaizen strategieën. Leidinggevenden worden getraind om vanuit gezonde werkrelaties een klimaat te scheppen voor standaardisatie, opleiding en verbetering van werkmethoden. Succesvol Lean wordt dan direct zichtbaar op de werkvloer, daar waar het werk plaatsvindt en waarde wordt toegevoegd!

TWI Instituut Nederland BV
is officieel partner in het wereldwijde TWI Institute netwerk en hèt kennisinstituut voor training, certificering en implementatie van TWI.> Naar website

AgiliTec AgiliTec

MyPlantFloor is een configureerbaar softwareproduct voor het automatisch registreren, zichtbaar maken en voorkomen van productieverliezen zodat de OEE (Overall Equipment Effectiveness) verbetert. De combinatie van moderne systeemarchitectuur en slimme functionaliteit staat garant voor:

- maximaal (realtime) inzicht vanuit verschillende invalshoeken
- maximale motivatie van de mensen om verliezen te voorkomen
- extreem korte implementatietijd (+/- 10 lijnen in een dag)
- lage kosten

> Naar website


1) Lijst in willekeurige volgorde van onze adverteerders in de categorie Lean manufacturing en Lean thinking, met door hen zelf gegeven achtergrondinformatie.


Hulp nodig bij de implementatie van Lean?

Verwijzen naar dit artikel op internet?
Gebruik als link: http://www.procesverbeteren.nl/LEAN/lean_sponsorlijst.php