Login  |  Registreer  |  Wijzig            Nieuwsbrief  |   Nieuws   |   Agenda   |   Vacatures   |   Forum   |   Advies   |   Adverteren   |   Zoeken
Lijst adviseurs Lean manufacturing & Lean thinking1
Bron: Procesverbeteren.nl
Lean: De slanke organisatie
AgiliTec AgiliTec

MyPlantFloor is een configureerbaar softwareproduct voor het automatisch registreren, zichtbaar maken en voorkomen van productieverliezen zodat de OEE (Overall Equipment Effectiveness) verbetert.

De combinatie van moderne systeemarchitectuur en slimme functionaliteit staat garant voor:

- maximaal (realtime) inzicht vanuit verschillende invalshoeken
- maximale motivatie van de mensen om verliezen te voorkomen
- extreem korte implementatietijd (+/- 10 lijnen in een dag)
- lage kosten

> Naar website

Accent Organisatie Advies Accent Organisatie Advies

Accent Organisatie Advies B.V. is een advies- en interim managementbureau, gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties bij een excellente bedrijfsvoering.
Wij ondersteunen organisaties bij het realiseren van rendementsverbetering. In financiële zin, maar ook ten aanzien van de overige doelstellingen, zoals maatschappelijk rendement.

Bij de inzet van onze mensen, methoden en technieken staan de doelstellingen van de organisatie centraal. Met behulp van Lean management methoden en technieken helpen wij deze realiseren. Bij onze aanpak spelen uw medewerkers een belangrijke rol, zij vormen de belangrijkste ‘assets'. Bij onze adviezen en bij onze implementatie-trajecten streven wij altijd overdracht van kennis na, opdat de adviezen en de nieuwe of aangepaste processen goed in de organisatie worden verankerd.

> Naar website

Leenders Consultancy Leenders Consultancy

The shopfloor is your best teacher
Met uw medewerkers gaan wij verspilling te lijf. op de productievloer en in de ondersteunende afdelingen. Met als resultaat een aanzienlijke verbetering van uw operationele en financiele (cashflow en winst) performance.
Geen lean Manufacturing zonder Lean Management
Lean Management is noodzakelijk om de procesverbeteringen te verankeren. Op operationeel niveau gebruiken wij de Lean Control benadering om robuuste oplossingen te implementeren
Beter verbeteren met Lean, QRM en Six Sigma
Wij leveren training, consultancy en projectmanagement in Lean Manufacturing, QRM en Six Sigma voor uw management en medewerkers ter ondersteuning van de Lean implementatie

> Naar website

Yokoten Yokoten

Yokoten is een netwerk van ervaren organisatieadviseurs die met training en advies de introductie en implementatie van verbeterprogramma´s in uw organisatie begeleiden. Het gaat dan om verbeterprogramma´s zoals Lean, SixSigma, TPM en WCM, of combinaties van de voor uw organisatie best passende ingrediënten. We hebben ruime ervaring in de industrie, de retail en de overheid. 

Onze mensen zijn naast lean-consultants ook organisatieadviseurs: ze kunnen u adviseren en coachen over de veranderopgave die u heeft. Daarnaast stellen wij onze kennis en ervaring beschikbaar in de vorm van boeken en artikelen in diverse talen. Voor advies of een vrijblijvend gesprek kun u contact met ons opnemen via de link hieronder.

> Naar website

Oosterhoorn Advies Oosterhoorn Advies

> Naar website

Ergo Design Ergo Design

Ergo Design ondersteunt de maakindustrie bij het ontwerpen en optimaliseren van hun productiefaciliteiten in Noordwest Europa door:
- opstellen van productie masterplannen
- ontwerpen van plant-layouts, lijnen en werkstations.
- optimalisatie van logistiek, efficiency en ergonomie.
- faciliteren ‘lean-implementaties'
- simulation-based scheduling.
Wij vergroten uw succes in termen van leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en kosten. Toonaangevende (software) tools, zoals Delmia Process Engineer®, Factory Cad® (layout planning), Tecnomatix Plant Simulation® en 3D laserscanning worden daarbij ingezet. Opdrachtgevers zijn voornamelijk grote industriële bedrijven zoals Aldipress, Auping, DAF, Nefit, Philips, Remeha, Scania, Shell.

> Naar website

Cimpro Cimpro

CimPro draagt met haar producten en diensten bij aan een duurzamere samenleving. Wij bieden robuuste producten voor onder meer water management, alarm management, energie management,  gebouw- en productielijn monitoring. CimPro is actief in de Benelux-markten: Waterschappen, Drinkwaterbedrijven, Vastgoed/Gebouwen en Infra en Industrie.

Inzicht in energieverbruik en het functioneren van installaties leidt tot meer bewustwording en minder verspilling. Duurzaamheid en kostenbesparing gaan zo hand in hand.

CimPro levert uitsluitend state-of-the-art oplossingen van World Class Manufacturers (WCM). Naast de levering van hard- en software, biedt CimPro consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de realisatie van projecten werkt CimPro samen met verschillende, door CimPro gekwalificeerde, systemintegratoren.> Naar website

IBIS UvA IBIS UvA

Het Instituut voor Bedrijfs- en Industriële Statistiek van de Universiteit van Amsterdam ondersteunt initiatieven tot kwaliteit- en efficiëntieverbetering. IBIS UvA heeft zo'n 15 jaar ervaring met Lean Six Sigma, en heeft LSS initiatieven ondersteund bij onder andere General Electric Plastics, Douwe Egberts, DAF Trucks, LG.Philips Displays, Philips Lighting, Getronics, TNT Post, Achmea Pensioenen, ABN AMRO Bank, AEGON, Wolters Kluwer, Rode Kruis Ziekenhuis, Reinier de Graaf Groep, Universitair Medisch Centrum Groningen. Het instituut beschouwt de wisselwerking tussen wetenschappelijk onderzoek en de toepassing ervan als zijn spil. 
• Onderzoek richt zich op statistische methoden voor kwaliteits- en efficiëntieverbetering en op de bedrijfseconomische context daarvan.
• Advisering richt zich op ondersteuning bij Lean Six Sigma programma's via training, projectbegeleiding en programmamanagement.

> Naar website

Kepner-Tregoe Kepner-Tregoe

> Naar website

Managementboek.nl Managementboek.nl

> Naar website

HAN HAN

Werkt u in het mkb, binnen het onderwijs of de zorg en wilt u de kans op fouten minimaliseren, sneller reageren op klantvragen en uw kosten reduceren? Wilt u duurzamer produceren en/of innovatieve producten of diensten introduceren?

Het invoeren van nieuwe Lean en Quick Response Manufacturing (QRM)-werkwijzen is niet makkelijk. Het HAN Lectoraat Lean helpt u daarbij met diverse trainingen, opleidingsmogelijkheden (op maat), statusmetingen en bedrijfsopdrachten waarbij studenten worden ingezet. Ook voert het lectoraat praktijkgericht onderzoek uit en creëert daarmee direct toepasbare kennis voor bedrijven en organisaties.
Het lectoraat legt zo verbindingen tussen het hbo-onderwijs en de praktijk en vormt daarmee een platform voor continue kennisuitwisseling.

> Naar website

vABC vABC

Goed en snel ingewerkte medewerkers zijn het grootste kapitaal van een bedrijf. Het toepassen van TWI training (Training Within Industry) zorgt ervoor dat de inwerktijden en kansen op fouten minimaal worden, en de prestatie maximaal. TWI 2.0 past de TWI methode uit WOII toe op een hedendaagse manier, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne communicatiemiddelen.
Door gebruik te maken van de TWI Competentiematrix is op ieder moment direct zichtbaar wie waar inzetbaar is, en wie nog getraind moet worden. Waar in de praktijk SOP's (Standard Operation Procedures), werkinstructies, OPL's (One Point Lessons) en WPO (Werk Plek Organisatie) niet werken is TWI de oplossing.

> Naar website

UNC Lean Six Sigma UNC Lean Six Sigma

> Naar website

De Hele Olifant De Hele Olifant

De systeemcoaches van De Hele Olifant helpen bedrijven zich zó te organiseren, dat ze het verschil kunnen maken.

Dat doen wij door medewerkers actief te betrekken bij de bedrijfsvoering. Wij leren organisaties het werk succesvol te managen zonder - of met minder - hiërarchie. Organisaties transformeren is ons vak. Dat leidt tot bevlogen en succesvolle organisaties.

De Hele Olifant werkt met alle typen organisaties. Wij hebben ons ontwikkeld tot specialist voor de bouwsector en voor dienstverlenende organisaties

> Naar website

TWI Instituut TWI Instituut

Het Training Within Industry (TWI) programma is erop gericht leidinggevenden beter te ondersteunen bij de uitvoering van hun dagelijkse verantwoordelijkheden.

De TWI methoden zijn een integraal onderdeel van hedendaagse Lean Manufacturing en Kaizen strategieën; ze vormen het fundament voor Lean implementaties. Leidinggevenden worden getraind om vanuit gezonde werkrelaties een klimaat te scheppen voor standaardisatie, opleiding en verbetering van werkmethoden door hun medewerkers. Succesvol Lean is immers direct zichtbaar op de werkvloer, daar waar het werk plaatsvindt en waarde wordt toegevoegd!

TWI Instituut Nederland BV
is officieel partner in het wereldwijde TWI Institute netwerk en is hèt kennisinstituut voor training, certificering en implementatie van TWI methoden.> Naar website

Symbol (2) Symbol (2)

Symbol is een gerenommeerde opleider en dienstverlener op het gebied van Process Improvement. Invalshoek is het verbeteren van processen die invloed hebben op doorlooptijd en kwaliteit. We doen dit door het toepassen van methodieken als Lean, Six Sigma, DfSS, WCM en TOC. We organiseren doorlopend Orange-, Green- en Black Belt trainingen op basis van open inschrijving. Daarnaast geven we in-company en maatwerk trainingen. In samenwerking met de Universiteit Twente bieden we de mogelijkheid tot het behalen van een Universitair Certificaat volgens ASQ normen. Symbol werkt met mensen die een ruime ervaring hebben in Productie, Kwaliteit en/of Logistiek. Ze zijn ervaren in het toepassen van zowel Lean tools als statistische analyse technieken.
Als u wilt weten hoe wij uw prestaties kunnen verbeteren, neem dan contact op via onze website!

> Naar website

Cierpa Cierpa

Your guide to the top: Continu verbeteren, slimmer werken en zo het beste uit uw organisatie halen. Een proces waar Cierpa u met plezier in begeleidt. Wij zijn een leverancier van gebruiksvriendelijke WCM software en hebben jarenlange ervaring op het gebied van continu verbeteren. U wilt naar de top? Laat ons dan uw gids zijn.

Cierpa biedt al meer dan tien jaar de software oplossingen in continu verbeterprocessen bij industriële bedrijven in Nederland en daarbuiten. Onze Cockpits worden gebruikt door bedrijven in food, metaal, grafimedia, bouw en andere sectoren. Wij zijn er van overtuigd dat de juiste tools ook uw bedrijf naar de top kunnen brengen.

> Naar website

IJssel Technologie IJssel Technologie

IJssel Technologie – Uw partner in productieverbetering

IJssel Technologie optimaliseert productieprocessen. Dat doen we door, met onze kennis van theorie en praktijk, mensen en machines op de meest effectieve manier te laten samenwerken.

We werken vanuit een grote verbondenheid met de Nederlandse maakindustrie, die in onze ogen onmisbaar is voor de Nederlandse economie.

Met hoofd, handen en hart maken we onze belofte waar: blijvend uw concurrentiekracht vergroten.> Naar website

3rdWave 3rdWave

3rd Wave is er van overtuigd dat Quick Response Manufacturing de productie-industrie zal veranderen. Time en Lead Time-Reductie zijn de kernwoorden.
QRM Managementadvies & Training: Het Management moet dit als eerste uitdragen: QRM staat voor een 'paradigm Shift': niet 'Cost Based' maar 'Time Based'.
QRM Implementatie: 3rd Wave ondersteunt de invoering van QRM in de organisatie met een flexibele inzet en graad van betrokkenheid. QRM Systemen:
Waves QRM Polca: QRM werkorder uitvoering door QRM Cellen
Waves QRM MES: Werkorder creatie en Capaciteitsplanning
Waves QRM SCMS: Volledig geïntegreerd Supply Chain Pakket voor MCT aansturing.
De modules werken geïntegreerd of werken samen met bestaande ERP systemen.> Naar website

LeanEnt LeanEnt

LeanENT is een toonaangevend adviesbureau gespecialiseerd in Lean. Al 10 jaar
lang geven wij samen met onze klanten uit de industrie, bouw, gezondheidszorg en
publieke sector dagelijks invulling aan het ingrijpend verbeteren van processen
en daarmee resultaten. Door training, coaching, maar vooral door dagelijks in de
praktijk te helpen. Met één krachtige focus: extreme doorlooptijdverkorting,
onderhandwerkverlaging en productiviteitsverbetering. De kern van Lean. Wij
houden van effectieve eenvoud. Samen met mensen het onmogelijke mogelijk maken.

LeanENT beweegt mensen tot resultaten! Met passie, enthousiasme en
doorzettingsvermogen. Dat zit in ons DNA. Gevormd door ons Scania verleden, waar
wij van binnenuit jarenlang mede-vormgevers zijn geweest van het Scania Productie Systeem.

> Naar website

De Verbeterpraktijk De Verbeterpraktijk

De Verbeterpraktijk heeft zichzelf tot doel gesteld om zorg van wereldklasse te creëren in de Nederlandse ziekenhuizen, zorginstellingen, klinieken en praktijken. Wij leren je zelfstandig problemen oplossen die een optimale zorg voor patiënten en cliënten in de weg staan.

"Veilig en met compassie, de juiste zorg, op het juiste moment, aan de juiste patiënt, zonder verspilling en gedoe"

Wij werken op basis van de Lean managementfilosofie en dagen je uit om ingrijpende, innovatieve en duurzame verbeteringen te realiseren. We helpen je resultaten te boeken waar patiënten en medewerkers blij van worden. Door onze aanpak ontstaat een cultuur en systeem van elke dag gericht verbeteren. Lees artikelen over onze klanten zoals VUmc op deze website.

> Naar website

Q-Consult Q-Consult

Q-Consult Bedrijfskundig Adviseurs helpt bedrijven in de bouw, infra en industrie bedrijfsprocessen verbeteren en borgen. Met trainingen, advies en implementatie. Wij zijn specialist in Lean, Six Sigma, TPM en Innovatie. Wij helpen bij verandering en krijgen een organisatie in beweging. Bijvoorbeeld door roundtables, workshops, seminars en dinersessies te organiseren.

Wilt u dat wij een project voor u uit handen nemen? Of wilt u het juist vooral zelf doen en zoekt u een coach? We zoeken naar de invulling die past bij uw vraag. Wij geloven dat je duurzame resultaten bereikt met een intensieve samenwerking van directie tot werkvloer. Daarvoor maken we uw bedrijfscultuur ons snel eigen, staan we tussen uw mensen en betrekken uw medewerkers. Zo zorgen we dat de nieuwe werkwijze ook blijft als wij weer weg zijn!

> Naar website

Total Productivity Total Productivity

Total Productivity bedenkt, bouwt en implementeert assemblage- en productieprocessen.
Ons primaire doel is het verbeteren van uw productiviteit en dus uw bedrijfsresultaat.

Onze aanpak is resultaatgericht, innovatief en wordt uitgevoerd met de modernste productieprincipes en technologieën. Vanaf beperkte aanpassingen tot en met volledige productiecellen en -lijnen.

Met Total Productivity kiest u voor jarenlange ervaring en betrouwbaarheid in diverse industrieën.

> Naar website

Multitube Multitube

Multitube heeft zich gespecialiseerd in het verhandelen en verwerken van snelbouwsystemen, in combinatie met advies op het gebied van werkplek en logistieke inrichting.
Hierbij worden Lean Manufacturing principes toegepast.

Onze afdeling projectenbouw ontwikkelt en realiseert constructies naar wens van de klant met behulp van SOLIDworks 2013.

In onze ruime productieafdeling van 1600 m2 worden complexe projecten op gebied van frameconstructies, werkplekinrichtingen, transportsystemen, opslagsystemen, en winkelinrichtingen gerealiseerd.

> Naar website

The Lean Six Sigma Company The Lean Six Sigma Company

Lean Six Sigma in de praktijk toepassen
Uit onze ervaring blijkt dat Lean Six Sigma professionals op de markt zich niet altijd in de praktijk hebben bewezen. Het is voor werkgevers steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden. The Lean Six Sigma Company staat voor kwaliteit. Niet alleen de theorie is de basis voor een Lean Six Sigma professional, ook het feit dat de specialist in spé zich moet bewijzen in de praktijk is van essentieel belang. Met deze opzet garandeert The Lean Six Sigma Company dat door ons opgeleide professionals met een certificaat van The Lean Six Sigma Company zich in de praktijk hebben bewezen en in staat zijn de Lean Six Sigma methodiek met succes toe te passen binnen organisaties.

> Naar website


1) Lijst in willekeurige volgorde van onze adverteerders in de categorie Lean manufacturing en Lean thinking, met door hen zelf gegeven achtergrondinformatie.


Hulp nodig bij de implementatie van Lean?

Verwijzen naar dit artikel op internet?
Gebruik als link: http://www.procesverbeteren.nl/LEAN/lean_sponsorlijst.php